Нават памерлым, напэ на, бал ць...

Евгений Пешко
Нават памерлым, напэўна, баліць
Сэрца за тых, хто застаўся!
Моляць вятрамі яны за жывых
Каб кожны сцярпеў - не зламаўся!

Столькі куточкаў ты абыйдзі....
Колькі там болю, стогнаў ды плачу
Што смерці, напэўна, самой ужо баліць
Забіраць жыццё ў дзіцяці.