Гьайиф, Диде кьуьзуь жез...

Владик Батманов
Сагъ тежер хер авазва хьи зи чанда,
Кьуьзуь жезвай Диде акваз пашманда,
Ам амукьна кIан я кIвале, ватанда
Гьайиф, гьайиф къе зи Диде кьуьзуь жез
Адан чIулав,яргъи чIарар рехи жез…

Зи мехъер югъ акурай ваз чан Диде,
Ви тостунин ван гьат хьурай чи хъуьре,
Эхь, амукьда ви акунар чи рикIе
Гьайиф, гьайиф къе зи Диде кьуьзуь жез
Адан чIулав,яргъи чIарар рехи жез…

Диде…Валай мукьва касни заз авач,
Вун хьиз ширин гьич са инсан зав рахач,
Ви хьиз рикIел зун саданни гьич алач
Гьайиф, гьайиф къе зи Диде кьуьзуь жез…
Адан чlулав, яргъи чlарар рехи жез.

Аял чIавуз вичин чими къужахда
Чун ксуриз хьанай Диде кIвалахда.
За Дидедал гьамишанда дамахда,
Гьайиф, гьайиф къе зи Диде кьуьзуь жез
Адан чIулав, яргъи чIарар рехи жез.

Яхц1ур йисав агакьнава яшар ви,
Шагь дагъд кьил хьиз рехи хьанва ч1арар ви,
За гьамиша хуьда рик1е пак т1вар ви,
Гьайиф,гьайиф къе зи Диде кьуьзуь жез
Адан ч1улав,яргъи ч1арар рехи жез.

Владиказ кIанда Диде нефес хьиз
Багъда авай билбилдиз хупI гьевес хьиз..