Бик сон кайттын шул

Рябина Хат
Бер айлык кызым калды кулымда
Кышнын ин зэхэр салкын аенда
Эзлэп рэхэтне син чыгып киттен
Яшэргэ телэп , тик уз жаена...

Юк сыгылмадым, калсамда ялгыз
Йортсыз , акчасыз, таяныр талсыз
Хич бирешмэдем тормыш жиленэ
Донья коттем мин, эшлэдем ялсыз.

Э син еракка , киттен адаштын
Шушы юлларда безне югалттын
Эйлэнеп кайттын, куп еллар уткэч
Кая байлыгын, нилэр сон таптын?

Лэкин куп еллар синсез уткэндэ
Ялгыз ойрэндем  тормыш арбасын.
Сойрэп атларга , мин синнэн башка
Бэдбэхэт ирдэн ходам сакласын!

Тоннэрен йорэк эрнеп озелеп
Куз яшь туккэндэ салкын мендэргэ
Кайда йорден сон , искэ дэ алмый
Сою таратып , жирдэ меннэргэ...

Куп гомер уткэч безне эзлэден
Тоште исенэ ташлаган кызын
Жегэрлегеннен калган тик коле
Узган шул инде сайланыр чагын...

Ир булса янда, булсын таяныч
Нилэр курсэктэ ышанычлысы
Жир кутэрэ алмас оятсызына
Мин бирер идем тэмугъ ачкычы!