Смт. Ворохта-Карпати

Оксана Майданська
Гірське населення Ворохта,
Ліси ростуть у ній густі,
І гори височіють навкруги,
Впираються у небо голубе.

Проїдемось канатною на гору,
Із висоти чудово видно всю її.
По низу розбудована гуцульськими хатами,
Звеличують турбази й санаторії.

А он трампліни на Авангарді УКРАЇНИ,
Бо це є знак села туризму й спорту.
І річка Прут тече між ними,
Стрімкими берегами промиває скали.

Крута прокладена дорога залізниці,
Голуба Рута проїзджа по ній.
Як загуде на всі Карпати,
Відлуння в гори полетить.

Дві церкви  поглядають на Ворохту,
Дзвіниці дзвонять на горбочку.
І закликають всіх до молитви,
В їхні світлиці БОЖІЇ, святі.

Завод гудить, працює там народ сільський,
Багатство лісове в нім обробляє.
Вдихаєм чисте лісове повітря,
Закохані гуцульським краєм.

І для розваг знаходимо ми також час,
Повідкривалися кафе,колиби й ресторани.
Стежки відкриті всі для нас,
До Чорногірського хребта, а чи в Горгани.

А там Говерла височіє в далені
Струмок Прутець з під неї витікає
І збілбшується у кришталеву річку Прут,
Яка тече Ворохтою,а потім у Дунай впадає.

В Карпатський заповідник ми прийдем,
В густих лісах,та крижаних озерах.
Душевний спокій в горах ми знайдем,
Цілющу воду начерпаємо в джерелах.

2001 рік березень
Автор: Oksana Mosoruk

          Друковано в альбом:
 Соціальна мережа Прикарпаття  "Ворохта"