Нават

Екатерина Пастернак
нават калi i выйдзе зь цябе што,
нават калi i выйсьце табе шукаць,
кажуць: табе навошта вагнi, на што?..
хiба толькi ў цемры коўдру сваю шукаць..

а ты не глядзi на поунач, не вер вачым,
толькi на твар усьмешкай палюе дзень;
ты не глядзi на поўныя уначы
зоркi, якiя не адкідаюць цень...

бычыш, я быццам зь цемраю нараўне,
толькi адлюстраваннем пазначана..
нават калi i зьдзейсьнiшся - толькі ў сне...
нават калi i разам з табою... - нябачна. я.