Ставлю лайк, коли люди лаються

Надежда Шершун
Ставлю лайк, коли люди лаються. Виражають же власні емоції,
Словом, жестом, односкладними надписами, що на парканах ховаються,
Скажуть чітко і ясно, куди тобі йти, як тебе точно звати і хто ти.
Й покажіть тих ідіотів, хто в цьому сумнівається.

Так вже сталось, що оточила цензура все, що, по правді, правдою не назвеш.

Ходиш, думаєш, лаєшся про себе, стримуєш власні афекти, боїшся за власну шкуру.
Сортуєш за алфавітним показником свої й сімейні проблеми. Наявні дефекти
Спираєш на всіх, окрім себе, «судьба же – проказница, дура», продажна шкура.
А ти кіношний герой, без героїзму, зате з діалектом й жаргоном. От і всі спецефекти.

Мо’, й справді, наша нація – якась Божа задумка. Прокинувся big Бог і подумав:
«Занадто якось все просто. Жити самому на небі – сумно. Зараз все буде.
І ось вже й Адам, й ребро його, Єва, й змія підколодна, і apple on the tree. Стало людно.
Творець все продумав, не знаючи, певно, одного, що тварина двонога - те ще чудо.

Прогрес іде далі. Під руку з Мохаммедом, Мойсеєм і рештою братії
Чимчикує жваво рід «homo sapiens» під егідою еволюції Чарльза Дарвіна,
Під вогнями святої інквізиції, під революції полум’ям й прапором.
Під молитвою бедуїна в пустелі. Під стіною Берліна сорок п’ятого.
Добре, що динозаври не бачать цього. Їдять десь в Аїді папороть.
Їдять, сплять, живуть. 1 сигнальна сигнальна система. Мови не мають. Не лаються.

Беріть приклад з тварин, придурки, вони між собою круто вживаються.
Їм не треба Обами, Каддафі, Усами бен Ладена, щоб жити по-новому,
Їм не треба змін, що змінюють мир на хаос.
Їм не треба літати далеко, у них світ на одній орбіті.

Головний в них інстинкт не руйнація, а самозбереження.
Бо багаті чи бідні – всі рівні. На тому світі.
Головне - не валюта і влада - а діти.