Мiсто

Надежда Шершун
Вітрини великих міст ваблять своєю розкішшю.
Пафосні манекени, фешенебельні ресторани.
В суєті всіх суєт, мов мурахи, поспіхом.
Мчаться люди в сяйві бігбордів й екранів.

Підкорити велике місто - це підкорити долю.
Це нагнути когось, бо інакше нагнуть тебе.
Це надіятись на хороший врожай на сухому полі.
Треба скільки зусиль, і тоді лише щось зійде.

Коли просять - взяти участь у новій акції.
два за ціною трьох - не купуй, бум пройде.
Не спіши, а вступай сам до якоїсь фракції.
Дєлай дєло, пожива до рук прийде.

У великих містах радіють в велику повінь.
Піднімають угору із мулу брудну каламуть.
А великі біг-боси й кмітливі бізнес-акули
Підбирають наживку, а люди ж лохи, клюють.

У великих містах - насправді все просто,
Лиш не просто одне - залишатись простим.
І хоч ти тут живеш, та лишаєшся гостем.
І будь добрим, рахунок за себе сплати.

Не шукайте легких шляхів чи дешевих маршрутів.
Тре' бороти себе, і себе ж врешті-решт знайти.
Ми вчимося в життя, а не в стінах своїх інститутів.
Все життя -це екзамен, результат обираєш ти.