Razboi

Гуцу Михаела
Eu nu stiu ce inseamna razboi
Nu i-am simtit focul pe piele
Spalat a fost cu mii de ploi
Singele inchegat pe schele.

Mi-a povestit mamuca cum racnea
Cind bujorul ei fecior, din brate…
Pentru datorie il smulgea
Sa traiasca mereu sub gloante.

Amarnic inima-i se zbatea
Cind luni intregi din departare
Postasul scrisori nu aducea
De salutare si alinare.

Am ascultat cum plingeau
Veteranii cu grea suflare
Cum veteji ei rupeau
Tarisora din straine gheare

In miina stringeau medalii
Iar eu vedeam doar oseminte
In glorie se scaldau generalii
Obtinuta prin singe si morminte.