Зимовий етюд

Вячеслав Романовський
 
На гіллі жар калини мороз до нутра пропіка.
А зимниця трима скрижанілі гостинчики-яблука.
Запорошена снігом проблискує синьо ріка.
Тишу струшує тінь. І нашестя чекає із далека.

Бо мінлива погода: насупиться небо нараз
І прокинеться вітер, а заметі – орди Батиєві –
В дикім танці-набігові мають прадавній кураж,
І відзначаться грізно у Харкові, Сумах і Києві.

Сквира стихне під ранок. І дивом розквітнуть шибки.
І до вікон злетяться меткі снігурі і синиці.
Розкошує зима.. . Її успіхи і помилки
Неповторно-казкові ще й бажані, як небилиці.

27.01.2016.