Minnena ser mig Споглядання спогадiв

Юри Ори
En junimorgon da det ar for tidigt
att vakna men for sent att somna om.

Jag maste ut i gronskan som ar fullsatt
av minnen, och de foljer mig med blicken.

De syns inte, de smalter helt ihop
med bakgrunden, perfekta kameleonter.

De ar sa nara att jag hor dem andas
fast fagelsangen ar bedovande.

                Tomas Transtromer


У червні, коли було ще рано прокидатись
і надто пізно вже, щоб знов заснути
 
із спогадів я виринав, як з зарослів зелених,
вони вели повільно очима пильними за мною
 
Як ті невидимі хамелеони,
що повністю злилися з тлом
 
Ввижалися вони так близько, що чув я подих їх …
і спів птахів, чіткий і приголомшливий