Пакам хийирар экспромт

Гасанова Гюзеля
Къарагъ, лезгияр,
Экъеч1 майдандиз,
Им вуч хабар я,
Чун рахан тийиз..

Базардин юкъуз
Ийин суьгьбетар.
Жемир кван ялгъуз,
Мийир туьгьметар.

Гьик1 ава гьава?
Ракъар авани?
Ийин са дава -
Ахвар амани?

Язаван рик1и?
Ашкъид ц1айуни?
Ша вири иниз,
Дердеркай кхьиз.

Лугьудайд мани,
Зарафат к1анид,
Михьи рик1 авай
Ша, зи лезгияр!

картинка с инета
И дуьньядал чаз
Чимивал къулаз
Садвал хзандиз
К1ан я т1алабиз.

Балаяр бахтлу
Чуьллерни къацу
Гатфар атана
Бил-бил рахана,

Чка жен рик1из,
Верцивал мециз,
Тийин пехилвал,
Хъуьруьрни жувал.

Бажарагълудаз
Гьуьрметар аваз,
Ша, чи шаирар
Акъуд шиирар!

Шиирдал рахаз,
Гуьгьулрикай кьаз,
Жегьилриз чешне
Къалура куьне!

Куьне жегьилар,
Шадриз агьилар,
Межлисар кутур
Мелерни лап гур.

Жуван дидед ч1ал
Хкажин кук1вал....
Квехъ лап ц1игел я
Куь вах Гюзеля