Вал кьил чlугваз хкведа зун...

Владик Батманов
Гьикьван вахт я хуьруьз хтун тавуна
Шумуд варз я Диде, вун заз такуна.
Заз накь йифиз вун ахварай акуна
Вахъ вил хьанва акъатзва рикl, Диде зи.

Пашман я зун гатфар такур билбил хьиз,
Секин я зун лепелачир Муй гьуьл хьиз,
Гьамиша вун акун к1ан я ви хциз
Вахъ вил хьанва, акъатзва рикl, Диде зи.

Аватlани вавай гзаф яргъара
Хкведа зун геж тавуна мукьвара.