Сябры успаминаюць ваенныя дни

Станислав Тарашкевич
Шмат  лілося  із  куляу дажджоу
Франтовога  глынулі  шмат  пылу   
І  вось  дзень  перамогі  прышоу
Мы  разбілі  варожую  сілу
            Мы  сягоння  жывыя  з  табой
            Камандзір  баявой  нашай  роты
            Спамянем  той  паследні  наш  бой         
            Як  нямецкія  знішчылі  дзоты
Спамянем  усіх  паушых  салдат
Што  знішчалі  захватчыкаў  брава 
Як  згарэўшы  ад  нашых  гранат 
Танкі  немцаў  стаялі  без  справы 
            Мы  лажылі  цябе  у  пасцель 
            У  баі  ты  паранены  быў
            Рвауся  зноу  адзяваць  свой  шынель
            І  салдат  у  атаку  вадзіў
 Потым  з  цела  павязкі  зрываў
 Што  крывёю  былі  усе  прамоклы
 Як  сто  грамм  франтавых  выпіваў
Што  прынес  старшына  наш  дабротны
            Потым  быў  не  адзін  яшчэ  бой 
            Мы  з  баямі  дайшлі  да  Берліна
            Не  дайшоў  старшына  наш  з  табой   
            І  сяброў  не  дайшла  палавіна   
Не  прышло  з  той  вайны  шмат  салдат   
На  Вялікі  салют  перамогі
Яны  спяць  ў  зямельцы  сырой   
Спіце  ціха  сябры  без  трывогі