АЕз аемае Ды

Константин Каджаев
Аез даен зымаег, ды та - мае саерд,
Нае цард - зындон аемае фаелтаерд:
Цаемаей ды райхалай сывтаертае,
Аез хъуамае баййафон аефхаерд.

Аез даен аехсаев, ды та - мае бон,
Нае цард - раестаег аемае фаесмон:
Дае бон аесрухс уыдзаенис гъеуаед,
Куы 'рцаеуа аехсаевыл каерон.

Аез даен каердаег, ды та - каердаг,
Нае цард - гаеппаел аемае лыгкаг:
Цаемаей дае цард цаеуа аенцонаей,
Мае цард цыдис - цаеудзаен фыдуаг!