Верби плакучi

Нина Кулиниченко
Верби  плакучі  схилилися низько, віти сплітають свої.
А над  новеньким  хрестом-обеліском  стихли  пісні солов’їв.
Жінка присіла  у чорній хустинці   і  колискову  співа,
Кущик маленький в бузковій косинці слухає тихі слова:

«Спи, мій синочку, спи, мій рідненький, спи, вже нема вороття.
За Батьківщину, за тата  і  неньку  юне поклав ти життя.
Спи, хай засіються  яснії зорі,  а сонце піде за край,
Нічка накриє поля  неозорі…  Спи , рідний мій, спочивай.

Спи!..  В молитвах  я прошу у Всевишнього, хай прийме душу твою
І побратимів , і друзів колишніх, що полягли у бою.
Вже Богородиця, так як матуся, шиє для тебе сорочку.
Спи, моє «сонечко» - я помолюся! Спи, мій єдиний синочку».

Верби плакучі схилилися додолу. Сонце за обрій сіда
Сплять під хрестами сини,..  колискову їм Україна співа.




© Ніна Кулініченко                м. Дніпропетровськ