Зен жугьур

Геннадий Рахмилов
       (мэгьэни э зугьун жугьури)*

Эз коми мисвое кор ме
Борохо дори Худо,
Овурди пушо чумой ме,
Дуьл мере э дес туь до.
Имогьой думьид сохденум:
"Ме туьсуз чуьтам зигьисдем?"
Зу эз кор вадарафденум
Эй севгил мере дире.

Жуьфт, жуьфт, жуьфт журуб,
Ме не туь е жуьфт журуб,
Жуьфт, жуьфт, жуьфт журуб,
Иму эеки е жуьфт журуб.
(дуьбо)

Зен суьрхи, гуьзеле зен ме,
Ведже, ведже жун-жигер,
Э пушой ме вежесденге,
Дениш — чуьн ашугъ бирем.
Мозоллуь сохдей туь мере,
Дуьлшори, Худо шуькуьр,
Гьеммише кифлет хуштере
Хуб гуьрдени зен жугьур.

Жуьфт, жуьфт, жуьфт журуб,
Ме не туь е жуьфт журуб,
Жуьфт, жуьфт, жуьфт журуб,
Иму эеки е жуьфт журуб.
(дуьбо)

      *Песня на языке джуури (Примеч. авт.).