Я проснувся раненько

Михаил Онищенко
Я  проснувся  раненько.

Я  проснувся  раненько,
Замішав  сам  куті.
Добре,  що  все  стояло,
У  нас  на  покутті.

То  було,  життєдайне,
Незвичайне  зерно.
Що  всім  сили  дає,
Воно  вже  давно…

У  куті, був  і  мед,
Меду  хотілось  мені.
Щоб  щасливими  були,
Усі  мої  дні.

Щоб  багатою  стала,
Моя  та  кутя.
Я  робив  усе сам,
І  робив  до пуття.

Ще  й  горіхи  додав,
Ой,  смачненькі  вони.
І  немає  у  тому,
Вже  моєї  вини…

Бо  матуся  моя,
Так  навчала  мене.
І  тепер  мене  доля,
Не  обмине…

 04:30.07.01.2016.