Мне салавей з арлом не пара

Станислав Тарашкевич
Перад  курамі  ў  кучы  бруду
Певень  наеўшыся  зярня
Так  ганарыста  выхваляўся
Які  ў  вас  цудоўны  я
              Чырвоны  грэбень, мой  пабачце
              А  шпоры  быццам  у  арла
              Ні  адна  курыца  ў  гумне
              Не  ўцякала  ад  мяне
А  як  спяваю,  які  голас
Не  могуць  качкі,  гусакі
Я  сваім  лёсам  ганаруся
Забачце  хвост  у  мяне  які
              Са  мной  свіння,  адданна  дружыць
              З  карыта  кашу  я  з  ёй  ем
              ў  яе  клетцы  аддыхаю
              Ваду  мы  нават  разам  п'ем
Ну  а  калі  я  заспяваю
Нагамі  месца  разграбу
Тут  салавей,  сябры  мае
Ніколі  гэтак  не  пяе
              Мне  салавей  з  арлом  не  пара
              Як  я  спяваю,  што  за  дзюба
              Ды  так  крыламі,  чыркане
              Ну  ацаніце  вы  мяне
І  тут  наш  Бобік  не  стрываў
І  ціха  ў  Пеценькі  спытаў
Паведай  мне,  хачу  я  знаць
Ці  можаш  ты,  яшчэ  лятаць