Мягьтел я зун

Курбансмяли Пирвелиев
 Мягьтел я зун,итимвилин зере квачиз
 Кьил цава кьаз къвекъвезвайдал.
 Мягьтел я зун, вич гьич садан меле\а\вачиз
 Чи куьмек к1анз элкъвезвайдал.

 Мягьтел я зун,къванцик квай гъил
 Дамахар гваз эч1евайдал.
 Мягьтел я зун,пис пч1и вил
 Чара касдин гелевайдал.

 Мягьтел я зун,вич кьац1анваз,
 Буба течиз ханвалзвайдал.
 Мягьтел я зун,хазинайрив к1вал ац1анваз,
 Мад девлетар к1анзавайдал.

 Мягьтел я зун,пагьливан яз
 Вичин винел зулумни гуж эхзавайдал.
 Мягьтел я зун,патав гвайдан къабар такваз,
 Вичел алай ч1утран хирек шехьзавайдал.

 Мягьтел я зун,вичин дерди-кар гьалтайла,
 Къизилд дагълар гузавайдал.
 Дерди-бала туьк1венмазни,
 Ц1ук1 илисна кузавайдал.