Письмо Эмилии Нечаевой в Беларусь

Владимир Гусев Тульский
google.com

http://www.stihi.ru/avtor/ludmila207


Здравствуй, наша прыгожая, милая!
Вось тут людзи цикавяцца усе:
Як живеш, дарагая Эмилия
Ты у сваим беларускам лясЕ?

Як табе там грустится, скучается?
З ким ты сёння сядзиш за столом?
Ци усе вирши у цябе получаюцца?
Хто цябе своим грэе цяплом?

В блёстках снега еловые веточки,
Тихо, мирно в старинной избе.
В окна смотрят зайчишки и белочки,-
И  шмат  шчасця жадаюць табе!


ОТВЕТ  ЭМИЛИИ  ВЛАДИМИРУ  В  ТУЛУ:




И Добры дзень ци вячарочак, (вечерок)
Гусев Вовка, сябр-дружочак,
лист дайшоу, я прачытала, (лист-- письмо)
хОраша на сэрцы стала! (в бел. языке "О" всегда под ударением)

Не, мой сябр, я не сумую, (сумаваць -- грустить)
з зяцем и дачкОй жартую,-- (жартаваць -- шутить, смеяться)
прыляцели галубки
ад самОй Невы-ракИ.

Каля ганка есць ялинка! (ганак - крыльцо, ялинка -- ёлочка)
У снезе кОжная галинка. (галинка - - веточка, у снезе -- в снегу)
Зайчанятак и вавёрак (вавёрка -- белка)
я паслала у ауторак
да каханых тулякоу (каханых -- любимых)
им паведаць пра любоу,
што у душы маёй заусёды, (заусёды -- всегда)
пажадаць им шчасця, згоды, ( пажадаць -- пожелать, згоды -- согласия)
з новым рокам виншаваць, (з новым рокам -- с новым годом, виншаваць -поздравлять)
за мяне пацалаваць!

Вовка, любы, паглядзи:
я хвалююсь,-- ци дайшли.)) (хвалявацца -волноваться)

Твоя прыгожая, милая Эмилия.
Вовка, любы, ещё раз СПАСИБО--ДЗЯКУЙ!!! Обнимаю с теплом и любовью! Привет Нине!
 шчасця жадаюць табе!