Вода. сонет. укр

Ирина Бондарь Левобережная
Вода є всюди - в кризі на вершинах,
І в гейзерах - її ми чуєм спів.
Не вижила б планета і людина
Без океанів, течій та морів.

Вода морів, річок, озер безмежна,
Мені ж рідніша крапля на щоці.
Твій профіль в річці блискіток бентежить,
Довкола ніг на хвильках – промінці.

У ріднім краї річка – чиста прана,*
І що нам океан, що в далі манить
В передчутті величності? Біди?

Хай вічне джерело не перестане
В родиннім колі нам нести, коханий,
Живильний дотик чистої води.

Прана (санскр. prana буквально на санскрите означает «дыхание» или «жизнь») — в йоге, традиционной индийской медицине, эзотерике — представление о жизненной энергии, жизнь. В йоге считается, что прана пронизывает всю вселенную, хотя и невидима для глаз.