У чорнiм кубi

Лариса Лорнет
У чорнім кубі камери обскура
Високо атмосферних зазіхань,
Чади парів, страхів й температури,
Пар карбували в рок протистоянь.
У ніч затемнень, потойбіччя лунь,
Накалом опіки ніжнійших абажюрів
Переплітались графами відлунь,
Боровами перестарків амурів.

Про що це я? Про демос про суди
Нестільки наші, як в роки тридцяті,*
Про чорний блат, про біг* туди
Й назад, про автомат і плечики на ваті…

Біг – роман М.Булгакова; лекції Д.Бикова з літератури.
А.Куліков про творчість К.Малевича,  сучасну фотографію, інтерв'ю тощо.