Хиялар

Камил Акимов
 Бахтлу я зун, куьз лагьайт1а чилерал
Заз зи багъри веледар, хуьр-к1вал ава,
Назик мецел "Диде" лугьуз эверай
Мержанрилай багьа Лезги ч1ал ава!

Тегъид сенгер* элдин рик1е амай кьван
Чи эвездиз эркин жеда хутулар.
Хайи чилин миже чпик кумай кьван,
Гьич са тарцин кьурайди туш дувулар!

*место кровопролитного сражения лезгинского ополчения с татаро-монголами.