Учив татусь мене

Анатолий Павленко
Учив  татусь  мене  іще  малого:
«Щоб  по  льоду  міг  впевненіш  іти,
Сміливіш  став  завжди  на  нього  ноги,
То  при  ході  й  не  посклизнешся  ти».

Вже  у  життя  мого  не  ті  дороги –
Роки  на  місці,  звісно,  не  стоять.
В  науці  ж  їх  без  зайвих  втрат  долать
З  тих  пір  не  помінялося  нічого.