По дорозi вiд Храму

Михаил Онищенко
По  дорозі  від  Храму.

По  дорозі  від  Храму,
Я  зустрів  малюка.
Вели,  тато  і  мама,
У  парк,  хлопчака.

Рочків,  зо  два  йому,
І  зовуть  Владислав.
Розкажу,  як  було,
Ніби  Бог  їх  послав.

Кусок  хліба,  малий  їв,
Не  просипав  кришок.
Я  його  запитав,
Чи  не  влупить  кусок?

Хоч  кусочок  кажу,
Хліба  хватить  мені.
І  щасливими  будуть,
Всі  останії  дні.

Та  малий,  не  скупий  був,
Він  крихтину  віддав.
Щоб  наситився  я,
І  уже  не  прохав.

Похвалив  я  його,
І  сказав,  щоб  він  ріс.
Такий  великий,  як  тато,
Став  він  на  зріст.

Треба  нашу  малечу,
До  добра  і  привчать.
Хай  ростуть  із  них – ЛЮДИ,
ЛЮДЕЙ – треба  чекать.

   20:00.13.12.2015.