По Прибережнiй вулицi

Михаил Онищенко
По   Прибережній  вулиці.

По  Прибережній  вулиці,
Йду  з  роботи  знов.
На  хатинки  дивлюся,
Згадую  любов.

Всі  хатки,  гарнесенькі,
І  стоять  рядком.
А  вулиця  присипана,
Білесеньким  сніжком…

Згадую  чомусь,
Я  своє  село.
Що  на  Прибережну  вулицю,
Мене,  аж  привело…

В  юність,  мені  так  хочеться,
А  чому  б  і  ні.
Все  що  було,  пригадую,
Ніби  я  у  сні…

І  куди  б  не  їздив, 
Де  би  не  блукав.
Згадую  як  до  дівчини,
Через  вікно  тікав.

Мама  закрила  двері,
Й  сховала  всі  ключі.
Думала,  що  спатиме,
Синочок  уночі…

Та  хіба  утримаєш,
Коли  дівча  чека.
Такого,  ще  й  гарненького,
Як  я,  вже  й  хлопчака…

Пройшло  усе  й  минулося,
Зосталися  лише  сни.
Тепер  її  нагадують,
Нагадують  вони…

Що  молодість,  не  вернеться,
Як  би  я  не  хотів.
Робити  треба  вчасно  все,
Як  колись  умів…

   07:55.13.12.2015.