Емiграцiя

Надежда Шершун
Бувати у різних місцях, бути дивним, жити на дві душі.
Знайомі міста, зупинки, той самий вказівний знак.
Люди глянуть здивовано, скажуть, що ти дивак.
Довкола не ті. Поради банальні, фрази такі прості.

Коли здається, що ти справді чужий ,непотрібний нікому,
Хочеш взяти й загубитись отак, наодинці в своїй самоті,
Ти завжди маєш змогу - купити квиток і летіти додому.
Там чекають, там люблять, там ждуть саме твої, саме ті.

Безсумнівно, свобода - це круто. Еміграція, вихід назовні.
Ти ковтаєш грудневе повітря, видихаєш на повні груди.
Це екстаз тимчасовий, ейфорія насправді недовго.
Бо минуле не йде, виринають події, моменти,люди.

Можеш бути отак все життя емігрантом в Європі чи Штатах,
Хто зна звідки й куди занесе нас в житті вітрами.
Починай все спочатку, зневажай тупих і товстих депутатів.
Та яким би не став -повертай в рідний край, до мами.