Паугадзины

Станислав Тарашкевич
Ноч чэрвеньская цёплаю стаіць
І кветкі ад расы чуць намакаюць
Як бязмяцежна ўсе жаўнеры спяць   
І сняць сваіх нявінніц што чакаюць
                А на мяжы  за Брэстам цішыня
                Да кветак пагранічнік цягне рукі 
                Не ведае жаўнер што йдзе вайна 
                Задрайваюць у танках немцы люкі   
 Што хутка усё ахопіцца агнём
 Ну соладка жаўнерам  спалася   
 Ніхто із іх не ведае яшчэ
 Што паўгадзіны да вайны засталася
                Што бамбіць будуць немцы гарады   
                І загарацца хаты быццам свечкі
                Што ворагаў краіна знішчыць тых         
                А тыл наш ляжа  на жаночы плечкі   
 Што будзе  і Масква і Сталінград
 Што ўсю Еўропу наш салдат ачысціць   
 Што над Рэйстагам наш чырвоны сцяг
 Хай пра пабеду Гітлер і не мысліць   
                Ну  а пака яшчэ хвілінаў пяць
                Няхай жаўнерам родны кут прысніцца
                Адным пад'ёмы боль не прагучаць         
                Другім прыдзецца выстаяць і біцца