Александр Бобошко. Это ради стихов...

Аркадий Равикович
Олександр Бобошко(1971). Це заради рядків

Это ради стихов — ночь бессонная, день хлопот полный, ты,
Огород неудачно посаженный, плохо прополотый.
Это ради стихов — одиночество, бдения новые
И блужданья заснеженным городом многочасовые.

И с собою борьба, и объятье усталости раннее.
И общение с местным божком, в тон ему подвывание.
Это ради стихов я к обрядам исполнен терпения,
Лишь бы только стихи мои стали кому-то спасением.

С украинского 03.12.15.

 * * *
Це заради рядків – ніч безсонна і день заклопотаний,
І невчасно посаджене, і неналежно прополоте.
Це заради рядків – самозречення і усамітненість,
І багатогодинне блукання засніженим містом, і

Боротьба із собою, зі світом, з досвітньою втомою,
Спілкування з місцевим божком, підвивання у тон йому...
Це заради рядків я дотримавсь усіх ритуалів.
Тільки б вірші мої хоч когось, хоч колись врятували.