Прийшли гости

Надежда Рубан
    Прийшли  гості.


Запорошило  Сніжочком,
Прийшла  в  гості  баба -  Студень,
Хтось  там  стукає  у  двері ?
То  напевно  дідусь – Грудень.

А  брат – Іній  на  помості,
Вже  скував  у  кригу  річку ,
І  гостям  таким  нежданим,
Затоплю  я  зараз  пічку.

Буду  їх  я  пригощати,
Дров  березових  теплом ,
Затоплю  їм  гарну  баньку,
І  скупаю  їх  разом.

Буду  довго  з  ними  жити,
Їм  гостинність  виражати ,
А  як  лиш  весна  подзвонить,
Буду  їх  я  проводжати.

Проведу  їх  за  ворота,
Як  зачиниться  вже  брама ,
Я  сама  собі  зізнаюсь ,
Що  не  була  їм  я  рада.


Автор : Н.П.Рубан.