Була алмадым на татарском

Артемий Храмов
http://www.stihi.ru/2015/12/02/11158 - версия на русском языке

Бир момкинлек -
Бер минут булса да - эйтер сузлэр калмады.
Гафу ит...
Бэлки синен белэн "кеше" була алмадым.

Кайгы-хэсрэт - мин гел синен янда,
Чиксез бэхет чигеп яттым синен очен.
Кайдан алдым микэн мин дэрт-куэт
Бэлкем ул син - минем рухым, минем кочем.

Синен кайгын: кем гаепле?
Житмэде кемгэ нэрсэ?
Югалтсан узенне гонах илендэ,
Табам! Бик белэсен килсэ...

Жихан тулы синен тосле -
Эзлэмэсэн дэ, Аллахы боерса,
Тиз табылыр алмаш сина -
Булыр кайчан да булса.

Ике бортек саф хис калды -
Анысы да таралыр бераздан.
Башлар инде куптэн "катты"
"Бирче туземлек! Йэ, Ходам!"

Сорауларга жавап эзлэп,
Йорэк эрну белэн тулды.
Гафу ит...
Синен белэн ул бу юлы да ихлас була алмады.

2-12