Проти кого?..

Иван Странник 2
Проти кого ти, хлопче, ідеш воювати?
Проти брата.
Народила на світ Божий мати
Не вбивати.

Ти вважаєш, Донбас - твоя хата?
В серці грати...
По сім'ї твого брата
Б'ють гармати.

Що? Росія завжди винувата?
Ти спитав би
Хто дітей прийшов убивати
Твого брата.

Не питай тільки ти багатих.
Ті набрешуть.
Дай повітрям дихнути брату
Ти нарешті.

Дай ти дітям ходити в школу,
Щоб без страху.
Обернись, подивись навколо -
Тільки втрати.


Донецк. Хроника фронтового города. => http://www.stihi.ru/2015/11/26/5059