Intr-o zi cu soare

Гуцу Михаела
Culcata pe iarba in umbra pomului batrin
Inchizindu-mi ochii somnu-ntr-o amiaza
Fugeau prin minte inflacarate amintiri
O visez doar pe una, care mult conteaza.

Te vad pe tine, iarasi, frumos si rumen
Cum stai pe banca noastra intr-o noapte
Linistit, in asteptare cind eu o sa apar
De dor cuvinte sa-mi spui in soapte.

Si pas cu pas m-apropii eu de tine,
Suris duios si-o privire indragita
Cind le zaresti acum ai tresarit
In a mele bratele tu esti pribegit

Cu tine impreuna sunt gata o vesnicie
Sa stau, sa merg de brat oriunde ar fi
Domol ma mingai si usor imi saruti miina
De un simt ciudat ma ia un naprasnic frig.

Oare iti este frig? Esti rece ca o gheata!
Si-ai tai ochi tulburi ma baga in groaza
Oare iti este rau? Caci ca varul iti e fata!
Si zimbetul dispare ridicind privirea sus.

O, sfinte Doamne, tin in miina oase!
Si parul imprastiindu-se, in vint a disparut,
Se tiriie un vierme si-a hoit miroase
Ah, esti mort,  si sufletul imi s-a pierdut!

Ma inadus in racnite, in bocite amare,
Iar tu cu nepasare privesti in ochii mei
- Draga mea nu striga si fara lacrimioare
Asa a fost sa fie si acolo toti noi o sa fim.

Oh cosmar vazut-am eu in somn
Si sterg cu miineca-mi sudoarea
In soapta facindu-si sfintul semn
- Elibereaza-ma de el Doamne.

Blestemat sa fie ziua cind m-am nascut
Sa te omor iubite eu nu am vrut
O, permite-mi Doamne, sad au timpu-napoi
Pentru a nu-I vedea pe scumpu-n goapa.

O dragoste am avut si singeros mi-ai luat-o
Intr-o seara in prag de-o sarbatoare
Iubita-i mult  pe mine, veneai din’departare
Oprita ti-a fost calea, la mine n-ai ajuns.

Strabate o jale lumea-ntreaga
Tinar bujor s-a olefit...
Plinge mama, inghenuncheaza tata
Iar eu tac, de parca as fi murit.

Nici dusmanului nu doresc, ferit-ai doamne,
Sa-i inchida iubitul intre patru lemne
Si sa se strecoare pe mormint a luminare ceara
Si numele lui sa se n-sire pe piatra funerara.

Sa pling nu mai aveam putere
Sa strig eu glas numai aveam
Inima cu o nebuna zbatere
Intr-una coastele imi zdrobea

Adesea cind dormeam, eu visam
Sa ma puna cu tine alaturi, iubite
Corpul e de plumb si mintea-n stupoare
Sunt moarta, am murit... Intr-o zi cu soare.