Contemplare

Гуцу Михаела
Deschide ochii larg tarane!
Priveste ce se intimpla in tara ta
In zi cu soare se fur milioane
Iar un banunt ce cade iti e plata.

Striga mai tare, caci ai dreptate!
Sa ceri ce cu adevarat e al tau
Sa ne ridicam pentru a-i bate
Duamania izbita fie-n bulau.

A vazut o multime de generatii
Moldova - pamant de sange putred!
A fost ca s-au omorit chiar fratii
Taiat de-acolo unde-i subred!

Sunt tanara poate multe nu inteleg
Dar ma doare a tarisoare-i stare
Rupta din ce trebuie s-fie intreg
In promisiuni nu gasesc alinare.

Plange Nistru, plange Prutul
Despartiti sunt frati de cruce
N-are cine viteaz sa tina scutul
Drapelul cu mandrie nu-s mai duce.

A plans bunica, a plans si mama
Imi pare c-am sa plang si eu
Nu vreau ca sa-mi fie teama
Sa adorm in patul meu.

Nici nu vreau sa fug ca altii
Cautand un alt culcus de somn
Nicaeri nu vad frumusetea vietii
Unde nu se canta leru-i domn.