Новы наш парадак

Станислав Тарашкевич
Новы  наш парадак, што ты пазваляеш 
Трасеш  нас і ломіш , скуры  з нас здзіраеш
Пенсія  малая, даражэй усё стала 
Бальніцы закрыты  і  лякарстваў  мала 
            Куда  не  заглянеш,  усюды трэба грошы
            А ў мяне няма іх нават на  галошы
            Наняўся  на працу  плацяць  мне  грашы
            Капиталы   множаць  свае барышы 
Я  прыняў  рашэнне  завесці  кароўку
Вырасціць на  градках бульбу  і  маркоўку
Нанімаю  трактар  узараці  поле
Кошт працы вялікі горка наша доля
            Каб кароўцы  сена  на зіму  купіці
            То паўгода  трэба мне яе даіці
            А яшчэ паўгода на бензін, салярку
            Так на ўсіх працуеш  з ранку і да ранку
Сам ужо  нядужы, стары  і пахілы
Дзень і ноч працую, дзе узяць мне  сілы 
Шкода  тога часу, з Брэжнявым,  як  жылі
Быў Саюз  магучы , зра ўсё  развалілі               
            А  новы парадак  мучыць  нас  бясконца
            Мы ўжо не бачым  ні неба ні сонца
            Відаць  што  ніколі не бываць  пакою
            і  яго пагонім бруднаю мятлою