Вальс. На серебрянную свадьбу

Елена-Есфирь
Сыплются, кружатся рыжие листья,
Осень танцует с любимым Дождём.
И оживают и краски, и кисти...
Я - красной девицей, юношей - он.

Дождик, мой милый, не изменился!
Только морщинки поглубже легли.
Времени быстрому не покорился,
Лучший из светлых сынов всей Земли!

Он вспоминает: как юной девчонкой:
Желтые косы пред ним расплела,
Шалью покрылась, сверкнула юбчонкой,
Золотом тропки, дворы залила.

Нежно веснушки родимой целует,
Первая встреча вернулась им вновь.
Взглядом ласкает и кротко милует,
Каждый другому понятен без слов.

В воспоминаниях мыслью витают,
Как-то сконфуженно в очи глядят,
Мокрые склоны ногами цепляют,
И неустанно в том вальсе летят...


http://www.stihi.ru/2015/04/17/10077
Вальс Ирина Косенкова

На наша срэбнае вяселле

 Сыплецца,кружыцца жоўтае лісце,
 Восень балюе з любым Дажджом.
 Успамінае,як былі калісьці
 Прыгожай дзяўчынай і юнаком.

 -Дождж,мой каханы,зусім не змяніўся,
 Толькі маршчынкі пад вочы ляглі.
 Часу няспыннаму ён не скарыўся,
 Адзіны і лепшы за ўсіх на Зямлі!

 Дождж успамінае,як Восень-дзяўчына
 Жоўтыя косы свае распляла,
 Шалем пакрыла пагоркі,лагчыны,
 Золатам сцежкі ўсе заліла.

 Зараз рыжынкі каханай цалуе,
 Быццам юнацтва вяртаецца зноў,
 Позіркам лашчыць,пяшчотай мілуе,
 Адзін аднаго разумеюць без слоў.

 Як счараваныя,у думках лунаюць,
 Неяк збянтэжана ў вочы глядзяць,
 Мокрае лісце нагамі чапляюць
 І не стамляюцца вальс танцаваць...