День Гiдностi та Свободи!

Михаил Онищенко
День  Гідності  та  Свободи!

Бунтарський  дух  мого  народу,
Приніс  тепер  йому  Свободу.
І  хоч  пока  нелегко  жити,
Нема  чого  уже  тужити.

Для  нас  Відродження  настало,
Бо  як  було,  усіх  дістало.
Злодії  могли  добре  жити,
І  з  цим  ми  мали  щось  робити.

Народ  повстав  і  на  Майдані,
Він  розірвав  пута – кайдани.
А  ті  що  крали,  повтікали,
І  до  сусідів  десь  пристали.

Всі  що  загинули – герої,
Бо  у  великому  двобої.
Пішла  у  вічність,  Небесна  Сотня,
Та  встала,  нова,  й  нова  сотня.

Людям  про  Гідність  нагадали,
І  шоби  Ви  там  не  казали.
Ми  маємо  Велике  Свято,
В  нього  вірим  і  нас  багато.

З  Днем  Гідності  і  з  Днем  Свободи,
Нас  привітають  всі  народи.
Бо  треба себе  поважати,
А  ще  свободними  бувати.

З  днем  Гідності  та  Свободи,
Вітаю  тебе  Україно.
Не  стала  ти  знов  на  коліна,
І  тепер  ти  вільна  країна.

             22.11.2015.