Адкруцилися млыны

Станислав Тарашкевич
Відаць  братка  адспявана 
наша   песня  і   пара
Усё здаро'е  папсавана
Як  на  дрэвах  тых  кара
              Стагну  нават  кладучыся
              Мой  вясёлы  голас  змоўк
              Смерць  паўзе  чуць  крадучыся
              Як к  авечкам  з лесу  воўк
Адквітнела  мая  кветка
Адзваніліся  званы
Прайшоў  час  майго  жыцця
Адкруціліся  млыны.
              Той  пары  і звону  тога
              Паўтарыць  не  змагу  я
              Шыр  палёў  лясоў, разлога
              Не  адклікнецца  зямля