Китицi червонi

Михаил Онищенко
  Китиці  червоні.
 
Китиці  червоні,
Червоні  в  калини.
Китиці  червоні,
Як  і  камінь  агат.
Китиці  червоні -
Кров  ви  України.
Китиці  червоні,
Ви  кров  її  солдат.

          Ой,  ви  буйні  вітри,
          Та  не  гніт  калину.
          Не  розбудіть  знову,
          Вже  тих,  хто  впав  в  бою.
          Бо  віддали  життя,
          Всі  за   Україну.
          За  її  майбутнє,
          І  за  землю  свою.

Калино,  калино –
Серце  України.
Символ  її  суму,
Від  горя  матерів.
Ти  скажи  калино,
Розкажи  калино.
Скільки  не  вернулось,
З  війни  наших  синів?

          13.11.2015.