Сверкает ночь жемчужиной Растрелли

Гали Росси
Лина Костенко

Сверкает ночь жемчужиной Растрелли.
Спуск Боричев с горы сбегает прочь.
И нежность песен соловьиных менестрелей
До слёз доводит яблони всю ночь.
Цветёт весна садами молодыми,
Пьянящие ветрА шумят опять.
В цветении таком, князь Володимир,
Тебе не тяжко камнем пребывать?

сентябрь, 2015

***

Блискоче ніч перлиною Растреллі.
З гори збігає Боричів узвіз.
І солов'ї, пташині менестрелі,
всю ніч доводять яблуні до сліз.
Цвіте весна садами молодими,
шумлять вітри, як гості з іменин.
В таке цвітіння, князю Володимире,
тобі не важко бути кам'яним?

© Ліна Костенко