Запах свiжого хлiба

Михаил Онищенко
           Запах  свіжого  хліба.

Запах  свіжого  хліба  і  мамині  руки,
Запах  свіжого  хліба,  то  з  дитинства  мого.
Ну  а  мамині  руки,  теплі  мамині  руки,
Ви   малим  приласкали,  не  мене  одного.

Ти  раненько  вставала  моя  рідна  матусю,
І  в  печі  до  світанку  вогонь  вже  горів.
Довго,  довго  й  старанно,   свіже  тісто  місила,
Щоб  спекти  для  родини,  тих  пухких  калачів.

Запах  свіжого  хліба,  домашнього  хліба,
З  золотою  скоринкою,  що  не  черствів.
І  ота  скатертина  на  столі  серед  хліба,
Так  було  у  селі,  майже  у  всіх  матерів.

Скибку  хліба  з  дитинства  на  смак  пам”ятаю,
І  проніс  крізь  життя  життєдайний  той   хліб.
Я  тепер  вже  в  літах,  а  усе  ж  пам”ятаю,
Добрим  ти  для  нас  був,  свіжий  наш  хліб.

                11.11.2015.