Вдома

Екатерина Герасимовская
Біла стеля наді мною,
Павутина десь в горі,
Черінь теплий піді мною,
Виє вітер в димарі.

Я приїхала додому,
До стареньких до своїх.
Як же хороше удома,
Навіть чути їхній сміх.

З печі пахне пирогами,
У куточку образи,
Очі світяться у мами,
Немов крапельки роси.

Батько з двору повернувся,
З шапки струшує сніжок,
Незлобиво чортихнувся –
Снігом замело стіжок.

Потім я пішла до лісу,
Снігом вкритий чагарник,
Немов хтось мережив бісер,
І зі сходом сонця зник.

Встало сонце із-за лісу.
На гілочках чагарника
Сніг мерехтів, неначе бісер,
Ліс діамантами палав.

Мить невимовної краси
Навік запам’ятала,
Ноги до стежки приросли,
Лиш серце калатало.