Сонца

Сергей Борисовец
СОНЦА

Чаму усміхаецца сонца?
Запальвае стэпы, лясы.
Каму ж усміхаецца сонца?
Дзятве — каб сагрэць галасы.

Вячаслаў Корбут
(Чаму усміхаецца сонца?)


ПАРОДЫЯ
Улыбнулось солнце, учинив поджог:
в пепел обратило на пригорке стог.
Вот горит деревня, нивы полоса...
Так светило грело детям голоса.

Кастрычнік 2005 года г. Мінск.