Бувае в душу закрадеться

Вадим Ферзь
Буває в душу закрадеться
Журба - і ходиш, наче тінь;
І серце болісно так б'ється,
Мов битись день йому один!

Не знаю, що це: божевілля,
Чи чорних дум пекельний рій,
Чи чорним стало мені біле?
Чи це лише - тінь мОїх мрій?

Ні! Це не те, але з'явилось,
Коли, богиня, я тебе
Побачив - і щось освітлило
Надії вмить! Що ж це таке?

Це - нескінченнеє кохання;
Воно - як сонце золоте;
Воно всі виповнить бажання;
Воно - могутній Прометей!

І лиш воно мені натхнення
Дає і зцілює життя,
Воно залишилось у мене
Одне найліпше почуття!
2005р.