Осiннiй сон

Виктор Гала
Вже скоро випадуть сніги,
Накриють в скверах жовте листя,
Світ побіліє навкруги,
Одягне льодяне намисто.

А ще сьогодні я бреду
По килимах жовто-бордових,
Шукаю втіху чи біду,
А чи пригод, якихсь казкових.

Кого шукаю в цих краях?
Що загубив? Напевно знаю.
Десь горобина у гаях
Її одну весь час шукаю.

І впевнений її знайду,
У снах осінніх кольорових,
До себе ніжно пригорну,
Торкнусь вустами вій шовкових.