Глибока осiнь

Борис Мохонько
 
На зиму осінь повертає,
Гуляють хмари снігові,
У листопаді день згасає,
Минають  швидко уже дні.

Не забариться пізня осінь,
Зимі уступить листопад.
Не гріє землю уже промінь,
Зірковий вже не той парад.

Картина осені змінилась,
Яскравих менше кольорів,
Уже синичка появилась,
Серед надутих горобців.

Густі тумани пропливають,
Сліди лишають на землі,
Дощі холодні  осідають,
Вже на сухому бур’яні.

Природа зміни відчуває,
Готує в зиму перехід,
У листопаді всяк буває:
Дощі із снігом, перший лід.

Глибока осінь надихає,
Цінити кожну мить краси.
Вона красою ще вражає,
Зумійте лиш її знайти.