Сьогоднi сприятлива днина

Вадим Ферзь
                Сьогодні сприятлива днина,
                Хмаринками небо зоралось.
                Жовтіє он неба чуприна -
                То сонце за ними сховалось.

                Деінде співають пташки.
                На поле граки вже сідають.
                Сердешні, що там ви знайшли?
                Це я зрозуміть намагаюсь.


                Свій погляд на небо я звів:
                Мiж латками хмар синьова є.
                Пташиний розлився скрізь спів,
                Легенький вітрець повіває.

                Та ось випромінилось сонце
                І знову сховалось в хмарини,
                Побризкало краплі червонцем,
                В краплиночках гралось промiнням.
                Березень, 1999р.