Сьогоднi рано потемнiло

Вадим Ферзь
Сьогодні рано потемніло,
Зірки полискують несміло
Крізь хмарок тріщини, що вкрили
Все небо, наче пінні хвилі.

Рожок свій місяць нахилив,
На хмарах сяйво він розлив,
І дивиться згори униз,
І треться об небесну вись.

Вже синя мла с усіх сторін
Повзла. Згущалась ночі тінь.
Ворони тихо над хатками
Кружляли мірними кругами.

І сяйво місячне вело
На стрісі хоровод. Село
Затихло, і чудовим сном
Усе живе вже спить кругом.