Штормять садiв зеленi хвилi

Вадим Ферзь
     Штормять садiв зеленi хвилi,
                На вітах яблука висять.
                Цим літом ви, плоди, вродились!
                Це – найцiннiший лiта скарб!
                Я вас прошу, мої сади,
                Ви кожен рік родіть плоди,
                Щоб яблука були і груші,
                І солов'ї б співали дужче,
                А сад із вітром би затихли
                І занiмiли би вiд втiхи.
                В саду затьохкав соловей,
                Аж я замилувався. Гей!
                Співай про сад i нашу працю,
                Веселкою переливайся,
                Радій життю, радій теплу,
                Пірни в ранкову сиву млу,
                Як  вмиються росою всі дерева,
                Туман на гілля ляже молоде,
                Окреслиться схід смугою рожево,
                Засяє в плесах сонце золоте,
                Я вийду в молодий і пишний сад,
                Де слив смачних ось пломеніє ряд.
                Їх аромат я жадібно ловлю,
                Куточок цей казковий я люблю...
                Січень, 1999 р.