НЛО

Иван Галета
Крик, шум і рух скажений
В очах рябить і в роті гірко.
Вік НТР і вчених-
Літаюча тарілка!

Віра спускається в гріб,
Бушує секс, звивається мілко.
Виходить на трибун вік –
Літаюча тарілка!

Немає героїв нашого часу,
А в кожного з натовпу – хліб та грілка.
Повна земля неспокою та гласу –
Літаюча тарілка!

Де той мудрець, що винайшов колесо?
Мчиться час, аж воняє сірка.
Чи атом, чи зброя – корисно! Корисно!
Літаюча тарілка!

Якщо в неземних ти витаєш законах,
Прибулець з світів або чорная дірка, -
Відкрий новий сенс на зло шаблонам,
Літаюча тарілка!

Нейтрино земну прошиває камеру;
Сонце її загнуздало між зір. То
Чи не маєш ти доброго наміру,
Літаюча тарілка?

Плем’ю  людському віки тут жити;
Ти смисел життя дай знати тільки.
Чи животіти, чи жити – творити?! –
Не боїмося тарілка!

1949-1978 рр.